Logóm története

Azt hiszem még soha nem meséltem nektek a márkám jelképének a történetét! Egészen érdekes, hogy hogyan vonzunk be dolgokat anélkül, hogy tudnánk róla. Velem is így történt ez a logó választás kapcsán. Olvasd tovább, ha kíváncsi vagy az én történetemre 😊

Amikor logót kellett választanom, abban biztos voltam, hogy egy virágot szeretnék a név mellé, lehetőleg egyszerűt és szépet.

Ahogy nézegettem a virágokat, nem tudtam dönteni... aztán tavasszal megláttam a @patentbudapest asztalán egy csokor sárga mimózát és egyből tudtam, hogy ez az a virág, amit kerestem!

 

 

Ekkor még nem sejtettem, milyen jelentéssel bír, mit szimbolizál és ez csak mostanában derült ki számomra. És itt jön a képbe a bevonzás 😊

Mint megtudtam, Olaszországban a Nőnap jelképe a mimóza. Azért ezt a virágot választották, mert éppen március elején virágzik és mivel ott könnyen elérhető, mindenhol az nyílik, emellett döntöttek.

„Március 8-án sárgába borul az egész ország, a tereket ellepik a mimózákkal teli standok, a bárokban mimóza-koktélt szolgálnak fel, a cukrászdák polcain mimóza torták sorakozak.” írja @olaszmamma az egyik blogbejegyzésében.

Arról is beszámol, hogy az olasz nők ezt az ünnepet nem a férfiakkal ünneplik, hanem sokkal inkább egymással:

„Olaszországban a nőnapot másként ünnepeljük, mint otthon. A férfikollégák nem dobnak össze pénzt és vesznek ipari mennyiségben cserepes virágot, viszont a nők szívesen tartanak csajos estét, mennek a barátnőkkel aperitívózni, vacsorázni, vagy akárhová, a lényeg, hogy ne rondítsanak bele a programba a pasik.”

Bevallom, nekem ez nagyon szimpatikus! Jövőre biztos, hogy így szervezem a barátnőimmel 😊 Addigra már csak elvonul ez a fránya Covid…

 

Szóval a mimóza egyrészt a Nőnap jelképe, másrészt a sárga színe miatt pedig engem az endometriózisra emlékeztet, aminek a jelképe a sárga szalag.

  

Egy éve még nem gondoltam volna, hogy mosható betéteket fogok készíteni nektek és az endometriózisról fogok tartalmakat megosztani Veletek. De hiszem, hogy minden okkal történik, jó helyen vagyok jó időben, és ezek szerint jól választottam jelképet a márkámnak 😊


Korábbi bejegyzés Új bejegyzés


Komment

A kommenteket megjelenés előtt jóváhagyjuk.