A varrás jótékony hatásai

Ha rákeresel az interneten arra, hogy milyen jótékony hatásai vannak a varrásnak, számtalan cikk fog veled szembejönni, amikben pontokba szedik a sok pozitív élettani hatását.

Mivel elstartolt az ősz és vele együtt a megvalósítások ideje, a rohanás, a pörgés, igazán időszerűnek tartom erről mesélni. Az őszi/téli időszakban nem árt néha megállni és egy kicsit magunkra fókuszálni!

Ezért arra gondoltam, megosztom veletek a személyes tapasztalataimat, hogy ne csak egy listát fussatok végig, de lássátok a példámon keresztül, hogy ez valóban így van!

Hoopla sewing varrás workshop

Na de mi köze a varrásnak a lelassuláshoz?

Amikor én még egy nagyvállalatnál dolgoztam középvezetőként, hatalmas szükségét éreztem annak, hogy levezessem a munkámmal járó stresszt. A kézműves tevékenységek, köztük a varrás is, hihetetlenül hatékonyan tudtak támogatni ebben!

Először egyedül próbálkoztam otthon, videók alapján, de aztán annyira kíváncsi lettem, hogy beiratkoztam egy tanfolyamra, ahol megtanultam a varrás alapjait és ez teljesen megváltoztatta az életemet!

Amint elkezdtem rendszeresen és közösségben gyakorolni a varrást, többek között ezeket a jótékony hatásokat vettem észre magamon:

  • abban az 1-2 órában teljesen kikapcsolt az agyam és nem foglalkoztam a problémáimmal
  • előcsalogatta a kreativitásomat, amiről azt hittem nincs is :)
  • fejlesztette a kézügyességemet és a koncentráció képességemet
  • új barátságokat kötöttem és egy csodás új közösség része lettem

Emellett a közösségben történő alkotás segített a sikerélmények elérésében. Ugyanis ha valamit nem tudtam vagy nem sikerült, csak oldalra kellett fordulnom és máris kaptam támogatást és segítséget, amivel sikerült megoldanom a problémát.

Minden egyes alkalommal többet és többet akartam gyakorolni, végül pedig annyira megszerettem már, hogy a hivatásomnak választottam!

Hoopla Sewing mosható betét varrás workshop

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot:

Csatlakozz közösségekhez, próbáld ki magad tanfolyamokon, workshopokon!

Meglátod, a közösségnek, a közös alkotásnak fantasztikus ereje van és ma már annyi lehetőség adott, hogy hozzánk hasonló emberekkel alkossunk együtt!

Mit gondolsz? Belevágsz Te is? :)


Korábbi bejegyzés Új bejegyzés


Komment

A kommenteket megjelenés előtt jóváhagyjuk.