Adományozz Hoopla mosható betétet!


Világszerte nők és lányok milliói harcolnak nap, mint nap a szabadságukért, a jövőjükért, sőt akár az életükért is.
Mi hiszünk abban, hogy a nők és a lányok a változás kulcsa. Hiszünk abban, hogy összefogással és támogatással a női közösségek egy új világot tudnak építeni, egy világot, ami biztonságos és egyenlőségen alapszik. Egy világot ahol a nők úgy élhetnek, hogy nem kell félniük az erőszaktól. Mi kiállunk mellettük és értük, te csatlakozol hozzánk?

Miért „84 nap”?

A szub-szaharai Afrika területén a nők és kamaszlányok átlagosan 84 napot esnek ki az oktatásból és a munkából a menstruációs szegénység miatt.

Olyan mindennapos problémákkal küzdenek, mint a nemi erőszak, gyerekházasság, leányanyaság, period shaming, bántalmazás, családon belüli erőszak és nem utolsó sorban, menstruációs szegénység.

A Szívemben Született Afrika célja a menstruációs szegénység megsegítése és az elméleti, gyakorlati oktatás:

- Testtudat

- Termékenységtudat

- Mosható intimbetét készítés

- Tabuk ledöntése: férfiak oktatása is

 

Hogyan tudsz Te segíteni?

Adományozz már kész Hoopla mosható betétet! Minden, a program keretén belül készült és megvásárolt betét költségének a felét Én állom! Így most kedvezményesen tudod számukra biztosítani az egészséges és emberhez méltó menstruációt.

Minden mosható betétet a szervezet személyesen juttat el Manafwába, Ugandába az október 18-án induló misszió keretében.

Kattints IDE és segíts Te is! 

A Szívemben Született Afrika Egyesületről:

A Szívemben Született Afrika Egyesület egy civil kezdeményezésként létrejött nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó civil szervezet.

Az egyesület célja, hogy humanitárius fejlesztési –segélyezési tevékenységén keresztül elsősorban Ugandában – és idővel egyre több afrikai országban – olyan projekteket valósítson meg, amelyek hozzájárulnak hátrányos helyzetű kis közösségek – azokon belül is kiemelkedően a nők és gyermekek – életkörülményeinek javításához, továbbá amelyek biztosítják az élethosszuk és életminőségük növeléséhez szükséges feltételeket, többek között az oktatás, egészségügyi ellátás, árva ellátás, élelmiszerbiztonságot elősegítő mezőgazdasági tevékenység, jövedelemtermelő szakmai tevékenység és szakképzés. A projektek minden esetben az önfenntartást, önellátást célzó tudás átadásának szándékával jönnek létre és zajlanak le.

Hiszünk abban, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a nemek közti egyenlőtlenségek csökkenjenek, és végleg megszűnjenek. Hiszünk abban, hogy minden közösségben kulcs szerepe van a nőknek, így ha az ő helyzetüket javítjuk, a közösség egészének a helyzete javulni fog.

Manafwában a felnőtt korú nők többsége vagy egyáltalán nem is járt iskolába, vagy nagyon fiatalon abba kellett hagynia. Nőkkel foglalkozó programunknak van egy elméleti és gyakorlati része is.

Elméleti: higiéniai oktatás, tudatos családtervezés, természetes fogamzásgátlás, gazdasági alapismeretek.

Gyakorlati: olyan dolgokat tanulnak, amelyek egyrészt a házkörüli mindennapjaikat segítik, másrészt pénzkereseti lehetőséget biztosít számukra. Például: bel- és külpiacon egyaránt értékesíthető kézműves termékek elkészítése, szakképzés (első sorban szabás-varrás), egyéb szolgáltatások (pl.fodrászat)

Női programjainkkal további célunk, hogy a gyerekek kapjanak egy példát, lássák, hogy a szülőnek is érték a tanulás, leckét ír, képzi magát, otthon is gyakorol. Nő a nők közösségen belüli megbecsültsége és nő az önbizalmuk, a saját magukba vetett hitük.

Köszönjük, ha Te is támogatod ezt a nemes ügyet! ITT tudod megtenni :)

Orsi, Zsófi


Korábbi bejegyzés Új bejegyzés


Komment

A kommenteket megjelenés előtt jóváhagyjuk.