Mi az oka, ha egy mosható betét nem vált be?


Mit tegyél, ha nehézségekbe ütközöl a mosható betétekkel? – Tippek és megoldások

Manapság egyre többen térnek át a mosható betétek használatára, hiszen ezek nemcsak környezetbarát alternatívát kínálnak, de hosszú távon gazdaságosabbak is.

Azonban, ha bizonytalan vagy és ismeretlen gyártóktól vásárolsz, előfordulhat, hogy nem minden termék felel meg az elvárásaidnak.

Ebben a bejegyzésben segítek megoldást találni pár leggyakoribb problémára, hogy a menstruáció alatt kényelmes és biztonságos legyen a használatuk.

 

1. Elcsúszik a mosható betét?

Ez egy gyakori probléma, főleg akkor, ha a betét anyaga nem tapad megfelelően a fehérneműhöz. A megoldás? Válassz olyan mosható betétet, amelynek környezetbarát pamutvászon hátoldala van. Ez az anyag sokkal stabilabban tart, mivel ha más anyaggal érintkezik (fehérneműddel), akkor jelentkezik a tapadó tulajdonsága. 

Válassz olyan betétet, ami hosszabb szárnyakkal kapcsolódik, nem csak egy pánttal, így nagyobb felületen érintkezik a fehérneműddel és biztosabban tart.

Válassz olyat, amit több patent tart! Biztos, ami biztos :)

Amit te tehetsz még, hogy segítsd a betéted működését, hogy egy feszesebb fehérneműt használsz, amiben könnyebben a helyén tud maradni a betéted és így biztosabb tartást nyújt, nem csúszik el a használat során.

2. Kellemetlen a betét viselete?

A mosható menstruációs betétek anyaga nagyban befolyásolja a kényelmet. Ha azt tapasztalod, hogy a betét kényelmetlen, előfordulhat, hogy a mosibetét anyaga nem megfelelő.

Az első és legfontosabb szempont, hogy a bőrrel érintkező réteg könnyen felszívja a vért és puha legyen. A környezet- és bőrbarát pamut jersey kiváló választás lehet, mivel nem irritálja a bőrt és szövésének okán gyorsan felszívja a nedvességet.

Fontos, hogy a betétek bőr- és környezetbarát textilből készüljenek, természetes szálú anyagból (pl. pamut, bambusz) így vegyszerektől mentesek, és nem okoznak irritációt.

3. Gyűrődik vagy nem fekszik jól a betét?

Ha a betét összegyűrődik, az többnyire méretprobléma vagy rossz anyagválasztás miatt történik.

Ha a méret a gond, egyszerű megoldás lehet egy szárnyszélesítő használata, amellyel kb. 2 cm-rel növelheted a betét szélességét. Így a mosható betét jobban illeszkedik és kifekszik, nem mozdul el, és kényelmesebbé válik.

4. Nem elég jó a nedvszívó képesség?

Az alacsony nedvszívó képesség gyakran az anyagok minőségével függ össze.

Ha nem tudod biztosan, milyen anyagokból készült a betét, mindig ellenőrizd a termékleírást, mielőtt megvásárolod. 

Válassz mosható betétet biztos forrásból, ahol el tudod olvasni, hogy milyen anyagból készül!

A megbízható, minőségi forrásból származó mosható betétek esetében nem fogsz ilyen problémával találkozni. 

5. Átázik a betét?

Ha a betét átereszti a vért, annak két fő oka lehet: nem megfelelő méretet választottál vagy hiányzik a vízzáró réteg.

A megfelelő mosható betéthez szükséges, hogy a vérzésed intenzitásához igazodva válassz méretet. Minél hosszabb és szélesebb egy betét, annál nagyobb a nedvszívó képessége. Ezért érdemes először több méretet is kipróbálni, mielőtt nagyobb készletet vásárolsz.

Fontos, hogy a mosható intim betét jó minőségű vízzáró réteggel is el legyen látva, így biztosítva, hogy ne ázzanak át. Erről mindig bizonyosodj meg, mielőtt vásárolsz.

Összefoglalva

Mosható betét Hoopla Sewing

A mosható menstruációs betétek használata kényelmes, környezetbarát megoldás lehet a menstruáció során, de nem mindegy, milyen terméket választasz.

Ha problémáid adódnak a próba betétekkel, a megfelelő anyagok, méretek és kiegészítők kiválasztása segíthet abban, hogy a betét kényelmesen és biztonságosan illeszkedjen a mindennapjaidba.

Nézd meg a Hoopla betétek leírását és próbáld ki a számodra leginkább megfelelő méreteteket, amik garantáltan a bőr- és környezetbarát anyagok felhasználásával készült és amiknél a kényelmes és problémamentes viselet kerül előtérbe! A megfelelő méret kiválasztásához keresd a termékfotók között a segítő táblázatot! Ha pedig kérdésed maradt, ne habozz írni és szívesen segítek neked :)


Korábbi bejegyzés


Komment

A kommenteket megjelenés előtt jóváhagyjuk.