Rólam

Sziasztok!

Varró Orsi vagyok, a Hoopla Sewing megálmodója.

Ez az álom folyamatosan tart számomra. Nemrég még egy multinacionális nagyvállalat irodájában ültem és ábrándoztam, hogyan tehetném jobbá a világot azzal, amit szeretek csinálni. (Sokan kérdezik, de nem, a "Varró" vezetéknév nem a fantáziám szüleménye :) Úgy tűnik, a nevem előbb tudta már, mi lesz az utam, mint én magam.)

Mindig is imádtam alkotni, már gyerekként is ez tett boldoggá. Aztán az élet úgy hozta, hogy hosszú időre elbúcsúztam a kézműves tevékenységektől, helyette nyelveket tanultam és kipróbáltam magam az üzleti világban.

Hoopla Sewing Mosható betét

De amint elkezdtem ismét a szívemre hallgatni, felismertem, muszáj alkotnom! Így 5 éve, amikor kölcsönkaptam egy ősrégi használt varrógépet, nagy boldogság költözött az életembe! Elkezdtem varrni. Hamarosan saját varrógépem lett és beiratkoztam Női szabó képzésre, amit 2019-ben sikeresen elvégeztem.

A varrás mellett folyamatosan jelen volt bennem az az érzés is, hogy túl sok szemetet termelünk és jobban szeretném óvni a környezetünket. Így kezdtem el olyan környezetkímélő megoldások után kutatni, amelyek varrást igényelek. Először öko-zsákok készültek, majd arctisztító korongok, utána pedig jöttek a mosható intimbetétek, újraszalvéták, újratasakok, és remélhetőleg ez a kör folyamatosan bővülni fog nálam.

Mit találsz az oldalamon?

Mosható intimbetét Hoopla Sewing

Itthon, Magyarországon készült, egyedi, kézműves és minőségi termékeket, amik használatával jelentősen csökkentheted a háztartásod által termelt hulladék mennyiségét.

A mosható betétekkel kiválthatod a menstruációd alatt keletkező hulladékot, akár teljesen, és elindulhatsz a fenntartható menstruáció felé vezető úton.

A mosható betétek szabásából visszamaradt anyagokból pedig arctisztító és sminklemosó korongok készülnek, csökkentve ezzel is a felesleges hulladéktermelést.

 

Környezettudatos textil mosható betét Hoopla Sewing

Milyen anyagokkal dolgozom?

Nagy hangsúlyt fektetek a felhasznált alapanyagokra is! Igyekszem változatos és OEKO TEX Standard 100-as vagy GOTS (Globális Organikus Textil Szabvány) minősítésű anyagokkal dolgozni, amelyek gyártása környezetbarát és egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaznak. Célom, hogy minél egyedibb és környezetkímélőbb termékek juthassanak el Hozzátok! 

Emellett több termék is kidobásra szánt szabászati hulladék feldolgozásából készül, így csökkentve a felesleges szemetet, ami a bolygónkat elárasztja.

 

 

Miért ezzel foglalkozom?

Mert a varrás az én Hivatásom és hiszem, hogy mindannyian hatással vagyunk a környezetünkre. Ha csak egy lépést teszünk afelé, hogy kevesebb felesleges szeméttel terheljük azt, már sokat segítettünk.

Fontosnak tartom a tudatos vásárlást, hogy hazai termelőktől és kézművesektől szerezzük be a szükséges termékeket, támogatva ezzel a hazai kisvállalkozókat és az etikus textiltermék gyártást és divatot.

Köszönöm, hogy Te is itt vagy velünk!

Indulj el Te is a zöld utadon, és ha segítség kell, bátran fordulj hozzám!

Köszönöm!

Orsi

Irány a webshop!