A Hoopla Sewing története- interjú

Olvassátok nagy szeretettel ezt az interjút a Webshopom indításáról, amit Szitár Laura, a WEBB by Szitár Laura honlap és webshop tervező tanfolyamok megálmodója készített velem :)

 

Szia Orsi!

Elmeséled kérlek pár mondatban, hogy mi is az a Hoopla Sewing?

Mivel foglalkozol és miért?

Szia Laura!

Nagyon szívesen és köszönöm a lehetőséget 😊

A Hoopla Sewing egy régóta dédelgetett álom beteljesülése számomra. Mindig is imádtam kézműveskedni, a varrás pedig különösen közel állt a szívemhez. A szakma iránti szeretetemet ötvöztem a fenntarthatóság iránti elkötelezettségemmel, és így született meg az én kis márkám.

Olyan termékeket készítek, amik a műanyagot hivatottak kiváltani a mindennapi életünkben. Célom, hogy minél több embernek segítsek abban, hogy radikálisan csökkenteni tudja a felesleges szemét termelését a háztartásában.

 

(Mik a Te kedvenc termékeid és mit szeretnek a vásárlóid a legjobban?)

Főleg mosható intimbetéteket, arctisztító korongokat, újraszalvétákat és tasakokat készítek.

A mosható betétek nagyon közel állnak a szívemhez, hiszen a fenntartható menstruáció kulcskérdés napjainkban. Nem is beszélve annak az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól.

Egy átlagos felnőtt nő életének egy hatodát úgy éli, hogy közben menstruál – ez évi 60 nap, vagyis két teljes hónap! Így nem mindegy, hogy milyen menstruációs segédeszközt használ.

 

Hogyan talált Rád (ismét) ez a lehetőség? :)

Először magamnak kezdtem el készíteni ezeket a környezetbarát termékeket, aztán a barátaimnak. Végül pedig már ismeretlenek is megkerestek, hogy segítsek nekik ezügyben.

Ez erősítette meg bennem, hogy az embereknek szükségük van ilyen alternatívákra, ki vannak éhezve a változásra és nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel.

Őszinte célom, hogy minél több embernek tudjak segíteni a termékeimmel. A nőknek pedig különösen, hiszen a menstruáció az életünk jelentős részében jelen van.

 

Még egy multinacionális nagyvállalatnál dolgoztál, amikor belevágtál a vállalkozásodba. Hogy élted meg a kezdeti időszakot?

Igen, a kezdetek kezdetén még egy multinacionális vállalatnál „töltögettem az exceleket”, és habár nagyon sokak élvezik ezt a fajta munkát, nekem a kreatív énem egyre jobban szenvedett, sőt haldoklott...Mégis, hónapokig tépelődtem, hogy ott merjem-e hagyni a biztos munkahelyemet és belevágjak-e valamibe, ami teljesen ismeretlen számomra, viszont tudom, hogy teljes szívemből szeretnék és amivel 100%-ban azonosulni tudok.

Hoopla-Sewing.png

Volt stratégiád az elején? Hogyan jutott el a vásárlókhoz a Hoopla Sewing híre?

A kezdetek kezdetén nagy hangsúlyt fektettem a vállalkozásom miértjére és ebben nagy segítségemre volt Tölgyessy Zsófi szívközpontú marketingiskolája. Itt sikerült megtalálnom végül az utamat és megfogalmaznom azt, hogy mit is szeretnék képviselni.

 Abban az elejétől kezdve biztos voltam, hogy webshopot szeretnék. Ekkor még semmit se tudtam arról, hogyan kell létrehozni egyet, mire lesz szükségem hozzá, hogyan kezdjek neki.

Leginkább tartottam tőle, így biztos voltam benne, hogy segítségre lesz szükségem.

 Én a social médiát kezdtem el használni, hogy megmutassam az embereknek, mivel foglalkozom. Az Instagramon és a Facebookon kezdtem el posztolni a munkáimat és hamarosan elkezdtek felfedezni. Egy fantasztikus támogató közösségre leltem.

A fő platformom végül az Instagram oldalam lett, ott sokkal otthonosabban érzem magam.

Hoopla-Sewing-webshop.png

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy most már jól jönne egy webshop?

Az elején próbáltam költséghatékony megoldást találni a rendelések vezetésére, mindenféle megoldást kipróbáltam, de a végére teljesen felőrölt a sok felesleges adminisztráció (megint órákat töltöttem az excel előtt például...).

Úgy éreztem, hogy egyrészt ez így egyáltalán nem professzionális, másrészt pedig a sok adminisztráció mellett nem marad időm arra, amit ténylegesen szeretek csinálni.


Mindenképp egyedül akartad felépíteni a webáruházad?

Igen, mindenképp szerettem volna, ha a webshop hűen tükröz engem, a személyiségemet és a stílusomat. Emellett pedig fontosnak tartottam, hogy ha bármit szeretnék rajta változtatni (ami egyébként gyakran előfordul, mert folyamatosan szeretem fejlesztgetni), akkor ne kelljen mindig egy harmadik félhez fordulnom és várnom rá, hanem képes legyek saját magam is elvégezni ezeket a beállításokat. Ez az alkotói szabadság nekem nagyon fontos.

Hezitáltál esetleg a Profi webshop egyszerűen tanfolyam megvásárlása előtt? Ha igen, miért?

Amikor rátaláltam erre a lehetőségre, egyből tudtam, hogy ezt kerestem mindvégig! 😊

Egy olyan tanfolyamot, ami megtanítja nekem a főbb beállításokat, a program alapvető működését és kezelését, ami alapján létre tudom hozni a saját webshopomat, a saját elképzeléseimnek és a márkám igényeinek megfelelően.

Egy nap alatt eldöntöttem, hogy számomra nagyon is megéri ez a befektetés, hiszen rengeteg időt, energiát nyerek vele és tagja lehetek egy támogató közösségnek.

Biztos vagyok benne, hogy a tanfolyam nélkül sokkal hosszabb és nehezebb lett volna ez az út.

 

Hogyan változott a vállalkozásod a webshop nyitása óta? Milyen számodra fontos eredményeket, sikereket értél el?

Új távlatok nyíltak! A sok-sok levelezést, egyeztetést, adminisztrációt felváltotta egy automatizált rendszer, én így sokkal több figyelmet és energiát tudtam már fordítani az alkotásra, a vevőimre és a marketingre. Ennek köszönhetően a rendeléseim is folyamatosan nőttek.

A webshopom 2021 januárban lett fél éves! Sokszor el sem hiszem, hogy ezt én egyedül tudtam létrehozni. A kezdeti félelmet felváltotta a lelkesedés és a forgalmam is hónapról hónapra nőtt. Már az első hónaptól megtérült a tanfolyamra való befektetésem 😊

 

Mindig látom, hogy mennyire törődsz a vevőiddel, milyen klassz plusz dolgokat, meglepetéseket találsz ki a számukra, biztos vagyok benne, hogy ők is igazán értékelik és hűséges vásárlókká válnak. Honnan inspirálódsz, veszed az új ötleteket? 

Köszönöm 😊 Igazából nekem a legfontosabbak a vevőim, igyekszem mindenkinek ott lenni és segíteni, aki igényli. Mindig is emberközpontú voltam és szeretem a legjobbat nyújtani. Azt hiszem ezt ők is érzik a munkámon, ezért nagyon sokan térnek vissza hozzám, ami igazán nagy öröm számomra.

Bármi tud inspirálni! Szoktam nézegetni más oldalakat, nyitott vagyok mindenre.

A vevőkörömtől is rengeteg inspirációt kapok. Annak pedig kifejezetten örülök, amikor megosztják velem az igényeiket, ötleteiket, kéréseiket, félelmeiket vagy problémáikat. Ezekre nagyon érdemes odafigyelni, hiszen, ha ők nincsenek, én se lehetnék most itt.

 

Mik a jövőbeli terveid?

A webshopot illetően két nagy tervem is van a közeljövőre nézve. Szeretnék megoldást találni a szállítási címkék automatikus létrehozására. Jelenleg ez manuálisan történik és rengeteg időt vesz el.

Illetve szeretnék profi fotókat készíttetni a termékeimről, hiszen a szép kép a kulcsa mindennek. Arról nem is beszélve, hogy a vevők így jobban szemügyre tudják venni a termékeket.

A márkát illetően pedig tervben van újabb termékek bevezetése és a csapat bővítése is, de erről még nem árulhatok el most többet 😊

 

Ha Te is Weboldal vagy Webshop indításán gondolkodsz, szívből ajánlom Neked Laura programját!  Kattints :)  WEBB by Szitár Laura


 

 


Korábbi bejegyzés Új bejegyzés


Komment

A kommenteket megjelenés előtt jóváhagyjuk.